Merhaba. Bayramdan hemen 2 gun once baslamis bir dolandiricilik sitesinden hepinizin veya bir cogunuzun haberi vardir. Bu site benim sitemdeki yorumlari , google kazanclarina uye olan bir arkadasimizin kendi istegiyle yaptigi videoyu sanki kendisine aitmis gibi kopyalamis ve internetten mail yoluyla reklam yaparak hem emek hirsizligi hem de kredi karti hirsizligi yapmistir. Maalesef ki halen daha yapmaya devam etmektedir.Bu sebekenin iletisim bilgilerine ulastik. Savcilik ve bilisim suclarinda gerekli islemler baslatildi. Yalniz bu siteden alisveris yapanlar varsa magduriyetleri ile ilgili bana mail atmalarini rica ediyorum . ( 86 milyon adet direk inbox'a dusecek sekilde mail atan bir sebeke ile karsi karsiyayiz) .
Bu kadar maliyetli bir gonderimi yapma sebepleri 65 tl ye kitap satmak degil kart bilgilerini calip vurgun yapmaktir. Belki de orjinal siteyi bu sahte siteden duyarak arastirip geldin bana, bu sebepten yuksek ihtimalle bu dolandiricilarin maili sanada ulasti veya ulasmak uzere. (mail gonderimini halen daha yapmaktalar). Bir istegim eger vicdanli ve duyarli bir vatandas isen hotmail, gmail veya yahoo hesaplarina bu sahtekarlardan mail geldiyse onu bulup hemen menuden "kimlik avi dolandiriciligi"secenegiyle maili isaretlemendir. Hotmailde bu menu mailin icine girdiginde ustteki "isaretle" yazan yere tiklayinca karsina gelecektir. Bu sekilde halen daha devam eden bu mail gonderiminin bundan sonra spame gitmesine hatta algilanmamasina yardimci olacaksin.Gmail icin ayni islemi maile girince hemen ustte ve gene altta" spam olarak bildir" secenegi ile isaretlemen yeterli. Binlerce kisiyiz bu kadar cok isaretleme sonucu, karsilarinda bir aptal surusu olmadigini gostermesi acisindan onemli ve maillerinin baska kurbanlara ulasmasini onleyecek en azindan ayni gonderimi yapabilmek icin bir 20 bin dolar daha harcamak zorunda kalacaklari kesin.
Ikinci olarak da kendinize ait blog veya sitelerde parakazansana nokta kom isimli sitenin dolandirici, kredi karti avcisi ve orjinal google kazanclari sitesini kopyalamis bir sebekeoldugunu yazarsaniz daha cok magduriyeti onleme sansimiz olur. Busekilde google arama motoru kisa surede konu ile ilgili aramayapanlarin tum bu gercekleri ogrenmesini de saglayacaktir.Son olarak, en onemlisi kalbimde.om, secvgiland.com, zubeyde.com gibi sitelere uyeliginiz varsa kart bilgilerinizi verdiyseniz hemen uyeliginizi silin cunki tum bu islerin arkasindaki sebeke bu sitelerin de sahipleridir. Bu kada rcok emaili gene bu siteler vasitasi ile toplamislardir ve ayni email sistemini sahte arkadaslik mesajlarini direk inbox a dusurme yontemi ile insanlari ozellikle erkekleri kandirarak gold uyelik satmaktadirlar. Siteleri normal arkadaslik sitesi de degildir.Mesajicin.com gondericisinden gelen tum mailler bu sebekeye aittir. Sitelerindeki profiller de tamamiyla uydurmadir. Bu bilgileri de yakinda savcilik vasitasiyla cezalandirildiklarinda basinda da aciklayacagiz. Insanlarin emeklerini calmayi adet edinmis bu sebekenin sonunu getirecegiz. Biz hukuksal olarak ve teknolojik olarak karsi savasacmis durumdayiz. Icimizden duyarli olanlaradir bu mesajim.Yardimlariniz icin simdiden tsk ederim.Konu ile ilgili baska bilgisi olan bana maille ulasabilir. Bu maili ulastirabildiginiz kadar cok kisiye ulastirin ve bu dolandiricilardan herkesi haberdar edin.Ve tum blog ve sitelerde bu konuda gerkeli uyariyi yapin ki bu isin bu kadar ucuz olmadigini bizlerin de koyun olmadigimizi anlasinlar.
Musa Erdogmus www.googlekazanclari.com